Pošlji povpraševanje

Prenosna merilna oprema in orodja


Bakrena ožičenja

Optična ožičenja

Wi-Fi omrežja

Aktivna LAN omrežja

Testiranje storitev LAN/WAN/SAN

Bakrena strukturirana in LAN ožičenja
Merilna oprema za certificiranje, kvalifikacijo aplikacij (preverjanje primernosti) in testiranje bakrenih ožičenj. Certificiranje ožičenja zagotavlja, da imajo nameščeni kabli usrezno pasovno širino in zmogljivost, potrebno za zanesljivo delovanje, preden so namestijo drage aktivne omrežne naprave.
Pri instalaciji novih povezav ali pri diagnozi obstoječega ožičenje, ima testiranje pomembno vlogo. Ti testi zajemamo meritve kot so dolžina paric, wiremap, upornost, slabljenje zanke, presluh paric, itd.
Merilno opremo delimo v tri skupine:
  • Certificiranje - zagotavlja skladnost z industrijskimi standardi (TIA, EN50173, IS11801, idr.)
  • Kvalifikacija - določa, ali lahko obstoječi kabel podpira določene hitrosti omrežja in tehnologije (aplikacije kot npr. 100-BaseT, 1000Base-T, VoIP, ...)
  • Preverjanje - potrditev, da so kabli pravilno priključeni (wiremap) ter dolžina paric

Orodja
Različna profesionalna orodja za obdelavo kablov in njihovo zaključevanje na različni pasivni opremi.
Iskalci paric
Iskanje  bakrenih paric s pomočjo analognih in digitalnih iskalcev paric.
Preverjanje ožičenja
Testerji ožičenja s kateremi je možno preveriti pravilnost povezave zaključenih paric ter njihovo dolžino. Bolj napredni testirai omogočajo določanje mesta napake na kablu (prekinjenja parica, kratek stik, ...).
Kvalifikatorji ožičenja
Instrumenti za zagotavljanje kvalitete ožičenja omogočajo na podlagi izvedenih testov potrditev delovanja aplikacije. To ne pomeni, da bo prikazana aplikacija dejansko delovala brez napak pri prenosu podatkov, temveč je zagotovilo da bo aplikacija sploh delovala.
Certificiranje ožičenja
Merilna oprema za certificiranje ožičenja ja najvišja stopnja pri zagotavljaju kvalitete ožičenja. Certificiranje je pogoj za izdajo garancije ožičenja, hkrati pa končemu uporabniku potrjuje izvedbo ožičenja pa zahtevanem standardu (EN, ISO, TIA, ...).
Optična ožičenja
Oprema za področje optičnih povezav vklučuje poleg orodja, varilnikov tudi različno merilno opremo. Merilna oprema se deli na opremo za osnovno pregledovanje in čiščenje, enostavne testreje za odpravljanje napak, merilnike in izvore moči, optične refkletometre (OTDR), vse do merilne opreme za certificiranje in analizo optičnih povezav.

Naprave za vpihovanje optičnih vlaken
Naprave za vpihovanje optičnih vlaken od hrbteničnih omrežij do FTTx tehnologij. Orodja
Različna profesionalna orodja za obdelavo optičnih kablov in njihovo zaključevanje na različni pasivni opremi.
Varjenje vlaken
Varjanje vlaken se lahko izvaja po dveh metodah, mehansko ali fuzijsko. V programu ponujamo fuzijske varilnike proizvajalca Furukawa (Fitel), ki omogočajo varjenje vlaken s poravnamo po jedru za spoje z najmanjšim slabljenjem in najboljšo trdnostjo zvarov.
Čistilna oprema
Čiščenje optičnih vlaken je večna tema da ali ne. Dejstvo je, da je potrebno vsako optično vlakno očistiti pred namestitvijo. V prodajnem programo boste našli sve potrebno za čiščenje optičnih vlaken.
Pregledovanje vlaken
Pred namestitvijo optičnega vlakna oziroma po čiščenju se je potrebno prepričati, da je ferula vlakna resnično čista. V ta namen ponujano enostavne mikroskope in kamere za pregledovanje, kot tudi kamere za certificiranje optičnih konektorjev.
Izvori svetlobe, merilniki moči
Merjenje slabljenja oziroma optične moči na optičnih vlaknih je kriterij za delovanje katerekoli aplikacije ali omrežja kot so telekomunikacijska, CATV, FTTx, PON, CWDM ali POF. Na voljo je veliko merilne opreme v različnih konfiguracijah za eno- ali več-rodovna vlakna.
OTDR in lokatorji
Optični reflektometri (OTDR) in lokatorji napak se uporabljajo za testiranje kvalitete dela in povezav ter za iskanje in odpravlanje napak. OTDR-ji in lokatorji napak so na voljo tako za več-rodovna in eno-rodovna vlakna, vključno z FTTx in PON.
OTDR preveri optično povezavo iz enega konca, prikaže sled (trace) in razne dogodke (events), kot so spoji, priključki, mikro in makro-zavoji ter konca vlakna. Napredni OTDRji imajo možnost nadgradnje z izvorom svetlobe in merilnikom moči, ter lokatorjem napak.
Spektralni analizatorji
Optični spektrometer (spektralni analizator) je spektrometer za vidno svetlobo in z njo povezano elektromagnetno valovanje. Z njim se lahko meri spektre emisij (svetlobni izvori) in absorpcijski spekter.
Certificiranje ožičenja
Merilna oprema za certificiranje ožičenja ja najvišja stopnja pri zagotavljaju kvalitete ožičenja. Certificiranje je pogoj za izdajo garancije ožičenja, hkrati pa končemu uporabniku potrjuje izvedbo ožičenja pa zahtevanem standardu (TIA/ANSI, IEC,...).

Wi-Fi ožičenja
Načrtovanje, odpravljanje težav, optimizacija in varnost, so sestavni del dobrega Wi-Fi omrežja. S celovito ponudbo orodij za načrtovanje, analizo in zagotavljanje varnostni Wi-Fi omrežja si zagotovite učinkovito, dinamično in s standardi skladno Wi-Fi okolje.

Aktivna LAN omrežja
LAN omrežje je sestavljeno iz številnih elementov, zato je odpravljanje napak v takšem okolju težje. Najpogostejše težave teh omrežij so težave s povezavo in počasnost omrežij. Odpravljanje napak je razdeljen na naslednja področja:
- Fizični sloj; Baker, vlaken ali Wi-Fi
- Network Layer: Ethernet in IP
- Stikala in VLAN
Testiranje storitev LAN/WAN/SAN
RFC2544, Y.1564, BERT, prepustnost so preskusne metode za potrjevanje »end-to-end« Ethernet zmogljivosti. Samo na ta način lahko zagotovimo, da omrežje izpolnjuje zahteve naročnika. Rešitve podpirajo multi-protokol. Ethernet 10/100/1000, 10G, 40G in 100G. Fibre Channel, SDH/PDH do 100G. Uporabljajo se standardizirani testi RFC2544, BERT, Y.1564, QoS, SLA.