Kvaliteta električne energije


Enostavni merilniki moči

Števci električne energije

Analizatorji napak v
energetskih omrežjih

Zapisovalniki parametrov električnih veličin

Snemalniki in analizatorji
parametrov električnih veličin

V našem programu imamo široko paleto instrumentov, ki merijo parametre električne moči in nam s tem dajajejo podatke o njeni kvaliteti. To nadalje omogoča odpravljanje napak v omrežju,  boljše in zanesljivejše delovanje na omrežje priključene opreme, kot tudi zniževanje porabe električne energije oziroma stroškov energije.

Našo ponudbo na tem področju zagotavljamo z instrumenti proizjvajalcev Fluke, Elspec, Socomec, Finest, Metrel.

Zakaj je potebno meriti kvaliteto električne energije?
Kakovost električne energije je merilo, kako dobro sistem podpira zanesljivo delovanje svojih bremen. Moč motnje oziroma dogodka vključuje napetost, tok ali frekvenco. Motnja lahko izvira tako iz potrošniških sistemov kot tudi s strani distributerja električne energije.

Zakaj je potreben nadzor električne energije?
S širjenjem računalnikov in drugih občutljivih naprav v naši okolici postaja zavest in obravnavanje vprašanj kakovosti električne energije vse bolj pomembna. Slaba kakovost električne energije lahko povzroči poškodbe na opremi in tudi izpade električne energije. Zato je nadzor nad kvaliteto električne energije bistvenega pomena za nemoteno delovanje električnega omrežja.

Kaj je motnja moči?
Motnja moči je opredeljena v smislu velikosti in trajanja. Motnje v razponu od prehodnih pojavov, ki trajajo mikrosekunde do prekinitve, ki lahko trajajo več ur. Ko je moč motnje zunaj obratovalnih omejitev, je lahko delovanje opreme moteno ali pa se le-ta poškoduje.

Stroški slabe kakovosti električne energije so lahko zelo veliki:
  • Izguba v proizvodnji: vsakič, ko je proizvodnji proces prekinjen, podjetje izgublja dobiček na proizvode, ki se ne proizvajajo.
  • Poškodovani izdelki: prekinitve lahko poškodujejo izdelke.
  • Višji stroški energije: dobavitelj električne energije lahko zaračuna kazni za slabe faktorje moči.
V našem programu ponujamo široko paleto merilnikov kvalitete električne energije za odpravljanje napak, preventivno vzdrževanje, dolgoročno beleženje in analizo, ki so namenjeni tako za industrijske aplikacije kakor za proizvodnjo in distribucijo električne energije:
  • Merilniki za odpravljanje napak: eno in tri-fazni kleščni merilniki moči ter analizatorji kvalitete električne energije
  • Zapisovalniki kakovosti električne energije: zapisovalniki za določitev kvalitete električne energije, izvajanje študij obremenitev in zajemanje prehodnih napetostnih pojavov v uporabniško določenem časovnem obdobju.
  • Snemalniki kakovosti električne energije: napredni snemalniki kakovosti električne energije za snemanje vseh podatkov električne energije, analize časovnega snemanja in skladnosti kakovostnega razreda A v uporabniško določenem časovnem obdobju.
  • Števci za merjenje porabe in večfunkcijski prikazovalniki: osnova za ugotavljanje energetske učinkovitosti so enostavni števci električne energije, s katerimi je mogoče ugotoviti porabo posameznega porabnika in na podlagi tega uvesti nove ukrepe. Večfunkcijski prikazovalniki poleg porabe električne energije prikazujejo tudi nekaj osnovnih parametrov, ki so pomembni pri razumevanju povečane porabe električne energije (harmonske komponente napetosti, toka, harmonsko popačenje napetosti, toka, jalovo energijo, konično porabo, itd).


Enostavni merilniki moči

Merilniki moči za eno- oziroma tri-fazne sistemeŠtevci električne energije

Števci za prikaz porabe električne energije ter večfunkcijski merilniki parametrov električnega omrežjaAnalizatorji napak v energetskih omrežjih

Instrumenti za odkrivanje napak v energetskih omrežjih so namenjeni merjenju in analizi ključnih parametrov električne energije kot so: moč, harmoniki, nesimetrije, ... Nekateri modeli poleg električnih meritev omogočajo tudi prikaz mehanskih parametrov elektromotorjev...Prikaži izdelke
Pošlji povpraševanje
Zapisovalniki parametrov električnih veličin

Zapisovalniki parametrov kakovosti električne energije so namenjeni beleženju osnovnih parametrov električne energije v določenem časovnem obdobju...Prikaži izdelke
Pošlji povpraševanje
Snemalniki in analizatorji parametrov električnih veličin

Za najpodrobnejšo analizo kvalitete električne energije nudimo produkte proizvajalca Elspec, kateri s patentirano tehnologijo PQZIP omogočajo snemanje napetosti in toka v izvorni obliki. Tako je mogoče analizirati vsak posamezni parameter posebej...Prikaži izdelke
Pošlji povpraševanje